"Egy pillanatra találkozott a tekintetünk. Hirtelen úgy éreztem, valami történt. Mint amikor egy kulcs beletalál a megfelelő zárba, és kattan egyet. Nem vagyok túlzottan romantikus lélek, és bár rengeteget hallottam már róla, soha nem hittem, sőt, most sem hiszem, hogy létezik szerelem első látásra. De valaminek történnie kellett, ami miatt nem tudtam levenni róla a szemem."

(Nicholas Sparks)

Összes oldalmegjelenítés

2011. április 2., szombat

Égő Jégvirág 5.fejezet

Örülök :)) Mindjárt végzek a takarítással, és ti meg olyan arik vagytok :))
Ezért érdemes.




5.FEJEZET










Brennan kissé merev kezekkel, és távolság tartóan, de Booth vállára hajtotta a fejét. Furcsa érzés volt, ahogy a férfi meleg tenyere óvatosan megsimogatta a hátát. Olyan kellemes volt, mintha valóban tartozna valakihez. Mintha tartozna Booth-hoz.
 Azon kapta magát, hogy a könnyei végigfolynak az arcán. Sírva fakadt. 
A tüdeje kitágult, és erősen belekapaszkodott a férfi biztonságot nyújtó testébe. Booth váratlanul érte ez a reakció, de csak elmosolyodott, és hagyta, hogy a nő tovább sírdogáljon a vállán. Nem akart tovább menni, és félt is. Pedig itt volt az alkalom. 
De ő nem akarta kihasználni. Beszívta a nő édes illatát. Még egy simítás.

Utána óvatosan eltolta magától, hogy a szemébe nézhessen.
- Mi történt Bones?
- Russ itt volt. Apa eltűnt, és engem..engem kért meg, hogy segítsek neki.
- És te mit válaszoltál?
- Nem. -suttogta a nő
- Tessék?
- Azt mondtam neki, hogy nem segítek. -mondta még mindig kissé remegő hangon. Brennan észre sem vette, hogy ujjai idegesen markolják Booth öltönyét. De a férfi igen. Booth óvatosan a nő jéghideg kezére tette a kezét.
- Biztos, hogy ezt akarod?
- Ez a racionális döntés. Apám egy gyilkos, és én nem fogok segíteni megmenteni őt!- mondta elszántan Temperance, de már legbelül ő sem volt teljesen biztos abban, hogy tényleg ez a helyes döntés. 
Booth mindig azt mondja, hogy vannak dolgok, amiket meg kell tenni a családért. 
A férfi egy pillanatra, de csak egy pillanatra azt hitte meggondolja magát Bones. Látta a szemében a vívódást, és a bizonytalanságot. Egy pillanatra egy másik nőt látott maga előtt. Egy olyat, amit eddig csak egyetlen egyszer látott.
A tekintete végre őszinte volt. Nem bújt el az általa kialakított maszk mögé. Más ezt nem vette volna észre. De Booth igen. örökre belevésődött az emlékezetébe, hogy él még Bonesban az a kislány, aki egykor volt.
Végre megpillanthatta a racionális tudós mögött, az érző kislányt, akinek még mindig szüksége van valakire. valakire, akire támaszkodhat. 
És Booth itt volt.

Brennan nagyon jól tudta, hogy a férfi most gyengének, és sebezhetőnek látja őt. Nem szerette volna, ha Booth így látja. Lehajtotta a fejét, és lehunyta a szemét. Várt, míg csillapodott a szomorúság, a tehetetlenség, még minden viharos érzés újra a mélybe nem került. Soha többé nem akarta ezt! nem akar változni, nem akar érezni! Újra az akart lenni, aki régebben is volt. Booth előtt.
Újra elkezdte megkeményíteni a lelkét, amit azon az esős éjszakán felolvasztott. 
Booth is érzékelte a változást. Brennan megnyugodott a keze alatt. Finom vonásai újra megfeszültek, és mikor felemelte a fejét, újra a kemény és szókimondó tudóst látta, nem pedig a kislányból lett nőt.

Temperance menni készült.
- Booth, mennem kell dolgozni.
- Bones...
- Köszönöm. -nézett vissza az ajtóból, halványan elmosolyodott, és kilépett az ajtón. Kihúzta magát, a köpenyét begombolta, és újra az volt aki eddig. 
Csak egy halvány vízfolt Booth öltönyén emlékeztetett az előbb történtekre.

A férfi kifújta a tüdejéből a levegőt, és hátradől a kanapén. Míg Brennannak sikerült gyorsan visszaszorítania az érzéseit, Boothnak ez nem ment ilyen gyorsan. Szép lassan idézte föl magában a nő egyre szomorúbb arcát. Összehasonlította azzal a Bonesszal, akivel mindennap találkozik. Lehunyta a szemeit, és próbálta elfelejteni, de nem tudta. Beleégett az emlékezetébe, belekarcolódott a szívébe.
Felállt, és elhagyta a túlságosan is a nőre emlékeztető irodát. Fáradtan indult el kifelé a laborból, mikor valaki utána kiáltott.
- Seeyle! -hallotta meg Cam hangját.
- Igen! -pördült meg gyorsan. 
- Zack és Hodgins szólt, hogy találtak valamit, ami talán téged is érdekelhet!
- Mit?
- nem tudom, azért nem is mondtam.
- Erm..kösz Cam. Akkor én megyek is... -mutatott a két említett felé. És lassan oldalazni kezdett feléjük.
- Várj! Történt valami?
Booth nem tudta mire gondol Cam. Talán Brennanre. Vagy, Russra?! Végig gondolta. Igen, történt rengeteg minden, főleg benne, legbelül. de ezt nem Cammel akarta megvitatni.
- Nem..nem történt semmi. Ez egy teljesen átlagos nap. -válaszolta, és elindult Hodginsék felé.
A két tudós egy mikroszkóp fölé hajolva csóválta a fejét. Semmit sem találtak. Semmijen toxint, vagy földmaradványt, ami esetleg nem található meg mindenhol.

- Mit találtatok?-kérdezte Booth amint odaért. Rápillantott egy-egy jegyzetre, de úgysem értene belőlük semmit. Ezt inkább az agyas bagázsra hagyta.

- Az áldozat zsebében találtunk egy pendrive-ot, amiről Angelának sikerült megnyitnia az anyagot.
- Mi volt rajta?
- Szerintem ezt neked is látnod kell. -lépett Hodgins komor arccal a számítógép elé. Megnyitott egy video fájlt, és várták, hogy elinduljon.

A video 5 perces volt. De még Booth, az FBI ügynököt is megijesztette.
- Ez egy fenyegetés. -magyarázta Zack
- Én is tudom. És képzeld, még azt is felfogtam, hogy nekem szól! Rá jöttetek már valamire? Ki volt, mit akar, és miért engem?
- Noss, azt már tudjuk, hogy megakar ölni téged. Azért téged mert te vagy az FBI-os nagy legény. De nincs semmijen nyomunk, hogy ki az.
- Keressetek, kutassatok, varázsoljatok vagy tudom is én! Csináljátok amit szoktatok!
- Miért ennyire ideges Booth ügynök?- kérdezte Zack.
- Mert ha igaz, amit ez az őrült mondott, akkor a fiam is veszélyben van. 
Booth köszönés és minden nélkül kicsörtetett az ajtón, és meg sem állt a parkolóig.
Idegesen hajtott ki a főútra. Most azonnal haza hozza Parkert. 
Dühös volt, hogy a munkája miatt esetleg veszélybe sodorhatja a fiát is. Azt a szegény ártatlan kisgyereket, aki annyira büszke arra, amit az apa csinál. Pedig már nem egyszer elgondolkozott a felmondáson. Azon, hogy kiszáll. de valamiért mindig maradt.
Mikor Parker iskolájához ért, furcsa érzés kerítette hatalmába. Tüdeje összeszorult, hasa görcsbe rándult. 
Gyors léptekkel sietett be az iskola kapuján, nem törődve a dühös portással, sem a takarítóval aki megakarta állítani. Kivillantotta a jelvényét, és egy szó nélkül tovább sietett a fia terméhez.
Kopogás nélkül nyitott be, és sétált a riadt tanárnőhöz.
- Haza szeretném vinni Parkert.
- Parker ma nem jött iskolába. Hisz maga hívott fel, hogy beteg lett. -hitetlenkedett a tanárnő. 
Booth dühösen az asztalra csapott. Parkert elrabolták. A fiát elvitte valami szörnyeteg magával, és fogva tartja. 
Rögtön tárcsázta az FBI-t.
- Na de uram, itt nem lehet telefonálni. Kérem menje..
- A fiam elrabolták! Mostantól ez itt egy tetthelyszín, amit az FBI nyomszakértői átvizsgálnak. - magyarázta dühösen, és tehetetlenül a hajába túrt.
 A tanárnőnek feltűnt a férfi idegessége, és nem mellékesen a csillogó jelvénye is. Ijedten a gyerekek felé fordult, és átirányította őket egy másik terembe.
Booth közben tárcsázta Bones-t.
- Brennan!- szólt bele a telefonba.
 -Itt Booth. Ide tudnál jönni.
- Hol vagy?
- Parker sulijában.
- Mi történt? -hallotta a nő hangján, hogy elindult.
- Elrabolták.
- Biztos?
- Igen Bones biztos! Miattam rabolták el, mert én még mindig az FBI-nál dolgozom.
- Hogy érted, hogy még mindig?
- Mindegy Bones, majd megbeszéljük. Gyere ide!

Ekkor Brennan már rég a kocsiban ült, és teljes gázzal hajtott az iskola felé. Aggódott Booth-ért. Tudta, hogy a férfinek mindennél fontosabb a fia, és sosem viselné el, ha miatta valami baja esne neki. Mindig is magát okolta mindenért.
Emellett Brennan is szerette a kisfiút. Nagyon hasonlított Booth-ra, de Rebecca egy pár jó tulajdonságát is örökölte.

Mikor az iskolához ért, leparkolt Booth autója mellé. Az FBI még nem ért ide. 
Felfutott a lépcsőn, ő sem törődött a zsörtölődő portással. Booth-ról, és Parkerről volt szó. Miért is törődne holmi portással?!
Egyszer járt már ebben az épületben. Tudta hová kell menni, és hamar megtalálta az ideges Bootht.
Leült mellé, és a kezére tette a kezét. Minden sz ó nélkül megértették egymást. 
-Temperance nagyon aggódott a férfiért.
 Óvatosan, és lassan, de megölelte Bootht. Emlékezett rá, hogy neki milyen jól esett egy ölelés. Segíteni akart Booth-nak megnyugodni. Addig úgysem tehet semmit, amíg az FBI-osok oda nem érnek.
 A férfi beszívta a nő édes illatát, és a nyakába temette az arcát. Érezte a selymes meleg bőrt, és a két bizonytalan tenyeret a hátán. Jól esett neki, hogy a nő törődik vele. 
Egy ideig így ültek, mikor Bones kibontakozott az ölelésből.
- Ezt miért kaptam? -törte meg az eddig uralkodó csöndet Booth, halk suttogással.
- Te tanítottad. -suttogta vissza Brennan. 


1 megjegyzés:

  1. Olyan édes az utolsó rész. Imádom. Nagyon kíváncsian várom a folytatást :)

    VálaszTörlés